Over ons


Samen met onze zoontjes Fedde en Tije, de honden, kippen, konijnen, schapen en paarden wonen wij in het buitengebied van het Zuid-Hollandse Alblasserdam, op loopafstand van de beroemde Kinderdijkse molens. Naast de honden spelen de paarden van kleins af aan een grote rol in ons leven. Sinds 2020 zijn we de trotse eigenaren van Stoeterij Kortland. http://www.stoeterijkortland.nl Arjan houdt zich voornamelijk bezig met de paarden, en Samantha is ook nog de eigenaresse van Trimsalon Puur. http://www.trimsalonpuur.nl

Na heel wat verschillende hondenrassen om ons heen gehad te hebben (honden en paarden zijn nu eenmaal een onafscheidelijke combinatie…), zijn we in 2007 op zoek gegaan naar ‘wat anders dan anders’. We wilden graag een hond van een niet al te groot formaat om gezellig in huis te kunnen houden, een vriendelijk en stabiel karakter, rustig in huis, maar met voldoende energie om lekker mee op pad te gaan. We kwamen na veel omwegen uit bij de Petit en hebben daar toch wel ons hart aan verloren. Hoewel… toen we na de verhuizing echt een maatje voor Bas erbij zochten en niet gemakkelijk aan een tweede Petit konden komen zijn we eens gaan kijken naar het ras wat Samantha altijd een glimlach bezorgde en waarvan zij altijd zei “Ooit komt er zo eentje in huis!” en jawel, na een flinke zoektocht en heel wat nestjes te hebben gezien kwam vanuit Duitsland een vreselijk leuk ruwharig dwergteckeltje die aan al onze eisen voldeed om Bas te vergezellen. Die eisen waren inmiddels bijgesteld van ‘slechts’ een leuke, actieve kameraad naar toch ook een goede jachthond. Door onze eerste Petit zijn we in aanraking gekomen met de jacht en hier hebben we inmiddels aardig wat trainingsuurtjes in zitten. Zo is langzaamaan de hondenhobby ook een stuk serieuzer geworden en fokken we regelmatig een nestje Petits en Dwergteckels.

We hopen u op onze website een goede indruk te geven van ons, onze honden en de wijze waarop wij met onze honden om gaan en wat u dan ook van ons als fokker kunt verwachten. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden, neemt u gerust contact op.

Onze visie als fokker

Wij hebben als kleine fokker niet de illusie dat we met ons enkele nestje het ras kunnen gaan verbeteren. Wel willen we binnen onze mogelijkheden op een verantwoorde manier omgaan met belangrijke zaken als genetica en gezondheid. Ons streven is dat we hondjes op de wereld gaan zetten waar de pupkopers een hondenleven lang plezier aan gaan beleven. Of dat nu als huishond of jachthond is, of misschien wel voor de show. Voor ons beide rassen geldt dat we in de eerste plaats gezonde hondjes op de wereld willen zetten die beschikken over een goed karakter en geschikt zijn voor het werk waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn, wat met zo’n mooie term ‘fit for function’ wordt genoemd.

We hebben daarnaast natuurlijk ook een bepaald type hond voor ogen wat wij mooi vinden. Voor beide rassen geldt dat we niet te kleine honden willen binnen de rasstandaard, stevig van type dus goed ‘bone’, een kwalitatief goede vacht (ook van belang voor het werk!) en aan aansprekend hoofd met een vleugje adel in de uitstraling en sprekende ogen. Een goede gezondheid staat wel voorop en we zijn van mening dat je daar als fokker en eigenaar ook invloed op kunt hebben door het geven van de juiste voeding. Wij voeren onze honden dan ook met veel overtuiging vers vlees. Een dieet van rauwe, uitgebalanceerde voeding met veel variatie in diersoorten. Zoals de natuur het bedoeld heeft. Ook onze pups worden op vers vlees afgespeend.

De voordelen van verse voeding zijn er te veel om op te noemen en internet staat vol met informatie over dit (gelukkig) steeds populairder wordende onderwerp. Een gelijkmatige groei en goede weerstand door een optimale darmflora zijn hier een voorbeeld van. De pupkopers mogen van ons een goede voorlichting over dit onderwerp verwachten en wij zullen ze laten zien dat het net zo makkelijk kan zijn als een bak brokken voorzetten. Wij stoppen veel tijd in onze honden en het zijn echt leden van ons gezin. Ook de pups die hier geboren worden mogen van ons alle liefde, aandacht en verzorging verwachten die zij nodig hebben. Na 8 of 9 weken hopen wij u een stabiel pupje mee te geven die samen met u de wereld verder gaat ontdekken.