Over ons


Samen met onze zoontjes Fedde en Tije, de honden, kippen, konijnen, schapen, geiten en paarden wonen wij in het buitengebied van het Zuid-Hollandse Alblasserdam, op loopafstand van de beroemde Kinderdijkse molens. Naast de honden spelen de paarden van kleins af aan een grote rol in ons leven. Sinds 2020 zijn we de trotse eigenaren van Stoeterij Kortland. http://www.stoeterijkortland.nl Arjan houdt zich voornamelijk bezig met de paarden, en Samantha is ook nog de eigenaresse van Trimsalon Puur https://www.trimsalonpuur.nl/ en het kleinschalige hondenpension Hounds & Horses https://hounds-horses.nl/

Na heel wat verschillende hondenrassen om ons heen gehad te hebben (honden en paarden zijn nu eenmaal een onafscheidelijke combinatie…), zijn we in 2007 op zoek gegaan naar ‘wat anders dan anders’. We wilden graag een hond van een niet al te groot formaat om gezellig in huis te kunnen houden, een vriendelijk en stabiel karakter, rustig in huis, maar met voldoende energie om lekker mee op pad te gaan. We kwamen na veel omwegen uit bij de Petit en hebben daar toch wel ons hart aan verloren. Hoewel… toen we na de verhuizing echt een maatje voor Bas erbij zochten en niet gemakkelijk aan een tweede Petit konden komen zijn we eens gaan kijken naar het ras wat Samantha altijd een glimlach bezorgde en waarvan zij altijd zei “Ooit komt er zo eentje in huis!” en jawel, na een flinke zoektocht en heel wat nestjes te hebben gezien kwam vanuit Duitsland een vreselijk leuk ruwharig dwergteckeltje die aan al onze eisen voldeed om Bas te vergezellen. Die eisen waren inmiddels bijgesteld van ‘slechts’ een leuke, actieve kameraad naar toch ook een goede jachthond. Door onze eerste Petit zijn we in aanraking gekomen met de jacht en hier hebben we inmiddels aardig wat trainingsuurtjes in zitten. Zo is langzaamaan de hondenhobby ook een stuk serieuzer geworden en fokken we regelmatig een nestje Petits en Dwergteckels.

We hopen u op onze website een goede indruk te geven van ons, onze honden en de wijze waarop wij met onze honden om gaan en wat u dan ook van ons als fokker kunt verwachten. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden, neemt u gerust contact op.