bas

Basant Bataille de Chez Chanou Sv+Zw F+ Sp (v: Soletrader Tommy Hillfiger imp. Engeland, m: Doucette Chanou Murphy’s Pride)

Bas

Onze eerste echte kennismaking met de PBGV was bij fokster Marieke Boshuizen van kennel Chez Chanou in Vlaardingen. We hadden te kennen gegeven interesse te hebben in het ras en zouden graag op haar wachtlijst komen voor een pup. Haar teefje Chanou (Doucette Chanou Murphy’s Pride) werd gedekt door Tom (Soletrader Tommy Hillfiger). We werden bij haar thuis uitgenodigd voor een gezellig avondje ‘hondenpraat’ en wisten twee dingen zeker, het werd een Petit en we wilden haar van Marieke! Jazeker, haar… We stonden op de wachtlijst voor een teefje en hebben maandenlang mee geleefd, van loopsheid naar dekking en van echo tot geboorte. Toen kwam het lang verwachte telefoontje, de pups zijn geboren! Helaas waren het er slechts twee, en ook nog twee reuen. We mochten er even over nadenken maar waren er al snel uit, we gingen voor één van de twee mannen. Heerlijke weken volgden waarin we week na week hartelijk werden ontvangen bij Marieke en alle stapjes van de mannen mochten volgen. Tot bekend werd dat ‘Kruimel’ bij ons mocht komen wonen. Kruimel had de chique naam Basant Bataille de Chez Chanou mee gekregen wat wij hebben afgekort naar Bas. Bas is een heerlijke, echte Petit gebleken. Wat groot van stuk, met prachtige haaskleurige platen in zijn hagelwitte mooi stugge vacht. Buiten het feit dat hij zeer intelligent is en een tikkie eigenwijs, kunnen we niet anders zeggen dat Bas een Petit is die zeer baasgericht is waar we echt goed mee kunnen samenwerken. Na al het reguliere gehoorzaamheidswerk te hebben gedaan op de hondenschool, hebben we kennis gemaakt met het zweetwerk en andere onderdelen van de jacht waar dit soort honden geschikt voor zijn. Bas weet zijn neus uitstekend te gebruiken en geniet enorm van het werk. Na een dik jaar intensief en met goede begeleiding trainen behaalde hij dan ook de officiële zweetproef, en werd ook direct beste van de dag. Een waanzinnig resultaat! Met Bas trainen we nog altijd door en staan volgende proeven en praktijkwerk op het programma en hopelijk ooit het meutewerk. Bas heeft zich ook van zijn beste kant laten zien op de luid op spoor proef en ook daar behaalde hij in één keer de aantekening. Een zeer veelzijdige reu met gouden karakter die hier in huis de dames goed in het gareel houdt. Bas is echt ons maatje.

Saartje_jachtshow

A Little Bless Murphy’s Pride (v: Debucher Hamlet imp. Engeland, m: Clonallan Mai’lli’adh imp. Ierland)

Saar

De liefde voor de Petits deed ons overstag gaan om, als de kans zich voor deed, een heel goed teefje te willen bemachtigen. Ook binnen de Petits hebben we inmiddels goed voor ogen wat wij een mooi type hond vinden en wisten we dus ook waar onze eerste Petit teef aan moest voldoen. Een niet te klein en rank type, maar graag stevig op de poten, mooi bone en een sprekend hoofd met mooie donkere ogen en een vleugje adel. Dit bracht ons bij de kennel van Elvira Wempe, Murphy’s Pride (waar eigenlijk ook de roots van Bas liggen) waar een nestje bleek te liggen uit mooie bloedlijnen en waarvan goed te zien was dat die kleine puppies flinke muiters zouden worden. Elvira heeft ons met haar kennis en jarenlange ervaring enorm goed geholpen om een teefje uit te zoeken waarmee we, als alles goed mag gaan, een goede basis kunnen leggen voor onze Petit fokkerij. Saartje heeft inmiddels de vereiste kwalificaties behaald op de show en ook de oogonderzoeken zijn in orde, zodat we haar als stammoeder kunnen gaan inzetten. We genieten volop van deze dame met een waanzinnig karakter. Lief, een allemansvriend, soms zo gek als een deur en veel werklust zijn de woorden die Saar omschrijven. Inmiddels heeft Saar begin 2015 naar volle tevredenheid haar eerste nestje gehad van 7 pups en in het najaar van 2016 haar tweede nestje van maar liefst 8 stuks. Haar derde en laatste nest heeft ze gekregen in 2018, 10 prachtige pups, 5 reuen en 5 teven. Het is een top moeder die haar taak uiterst serieus neemt! Alle pups zijn tot op heden kerngezond en heerlijke gezinshonden.

Moeder Nina (Original Hounds Isn't she Lovely)

Original Hounds Isn’t She Lovely Sv + Wa (v: Stargang Lewis Gneiss to Auchans imp. Ierland, m: Cissy von Sunderhaar imp. Duitsland)

Nina

Kleine Nina, geboren in ons eerste nestje Teckeltjes. Een ongekende lieverd en zo’n grote kindervriend dat het eerste woordje van ons oudste zoontje ‘NiiiNaaaa’ was. Daarnaast ook een hondje wat qua bouw gewoon goed in elkaar zit. Op de Jachthondenshow werd ze in 2014 zelfs beste pup van het ras. Nina is net als haar broertjes en zusje kerngezond en ook de ECVO oogonderzoeken zijn in orde. Deze dame heeft best even nodig gehad om volwassen te worden, in haar doen en laten is ze lang een jonge spring-in-het-veld geweest. Nina heeft in het najaar van 2016 een klein maar mooi nestje gehad van twee pups. Ze was een fantastische moeder die we soms een beetje moesten sturen om haar kinders niet te beschermend op te voeden. Nina beschikt ook over veel aanleg voor de jacht. In september 2017 heeft ze zowel de aanlegtest voor het schot als het water-apport behaald. We hopen haar in de toekomst klaar te stomen voor nog meer jachtproeven. Eind 2017 heeft zij haar tweede nestje gekregen, 4 pupjes dit keer. /vc_column_text]

_MG_1669

Original Hounds Cristal de Glace (v: L’Ange Barbu d’Anglais Grand Conde, m: A Little Bless Murphy’s Pride)

Keet

En dan wordt eindelijk je eerste nestje Petits geboren. Een reu, nog een reu, weer een reu… Gelukkig waren ze allemaal gezond maar gut, we zouden zo graag een teefje aanhouden uit deze combinatie! Daar was ze dan, een kleine gitzwarte teef! En later gelukkig nog een teefje, dan viel er wat te kiezen. De eigenaresse van de reu leefde via What’s App mee en doopte haar meteen om tot Black Beauty. En wat hadden we een geluk dat ze een beauty bleek te zijn. Haar zusje – Saartje jr. – overigens ook en het kiezen tussen de twee meiden was echt heel lastig. Eigenlijk niet ‘die donkere’ volgens de kenners, want op de show zouden haar donkere aftekeningen niet in haar voordeel werken. Nou zijn wij gelukkig geen fanatieke show liefhebbers dus dat argument kon van tafel. Inmiddels is Keet op de Clubmatch van 2018 de Beste Teef van het ras geworden, dus dat showen, dat is ook nog goed gekomen! Wat de doorslag destijds heeft gegeven was haar karakter. Het donkere teefje was de baas van het nest, een meer dan pittig ding! Dat past ons prima, maar de mevrouw die van ons een teefje zou krijgen, daar paste veel beter een rustigere hond bij. En zo is het gekomen dat Keetje bij ons bleef. Tot op heden is het een grote schat, een duveltje met een piepklein hartje. Overenthousiast, maar de ervaring leert ons dat dit met de jaren wel wat af zal nemen. Ook zijn de ECVO oogtesten prima, is ze POAG vrij en is ze net als haar broertjes en zus kerngezond. Keetje heeft in het najaar van 2017 haar eerste nestje grootgebracht. Zes super leuke pups die de boel bij hun nieuwe baasjes flink op stelten zetten. Zoals Petitjes dat horen te doen… Najaar 2018 volgde haar tweede nestje, 8 prachtige hondjes. Keet krijgt zeker nog een volgend nestje, want wat willen we graag nog een dochter van haar aan onze roedel toevoegen…