Onze visie als fokker

Wij hebben als kleine fokker niet de illusie dat we met ons enkele nestje het ras kunnen gaan verbeteren. Wel willen we binnen onze mogelijkheden op een verantwoorde manier omgaan met belangrijke zaken als genetica en gezondheid. Ons streven is dat we hondjes op de wereld gaan zetten waar de pupkopers een hondenleven lang plezier aan gaan beleven. Of dat nu als huishond of jachthond is, of misschien wel voor de show. Voor ons beide rassen geldt dat we in de eerste plaats gezonde hondjes op de wereld willen zetten die beschikken over een goed karakter en geschikt zijn voor het werk waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn, wat met zo’n mooie term ‘fit for function’ wordt genoemd.

We hebben daarnaast natuurlijk ook een bepaald type hond voor ogen wat wij mooi vinden. Voor beide rassen geldt dat we niet te kleine honden willen binnen de rasstandaard, stevig van type dus goed ‘bone’, een kwalitatief goede vacht (ook van belang voor het werk!) en aan aansprekend hoofd met een vleugje adel in de uitstraling en sprekende ogen. Een goede gezondheid staat wel voorop en we zijn van mening dat je daar als fokker en eigenaar ook invloed op kunt hebben door het geven van de juiste voeding. Wij voeren onze honden dan ook met veel overtuiging vers vlees. Een dieet van rauwe, uitgebalanceerde voeding met veel variatie in diersoorten. Zoals de natuur het bedoeld heeft. Ook onze pups worden op vers vlees afgespeend.

De voordelen van verse voeding zijn er te veel om op te noemen en internet staat vol met informatie over dit (gelukkig) steeds populairder wordende onderwerp. Een gelijkmatige groei en goede weerstand door een optimale darmflora zijn hier een voorbeeld van. De pupkopers mogen van ons een goede voorlichting over dit onderwerp verwachten en wij zullen ze laten zien dat het net zo makkelijk kan zijn als een bak brokken voorzetten. Wij verwachten dan ook dat de nieuwe eigenaren deze manier van voeren voort zullen zetten.

Wij stoppen veel tijd in onze honden en het zijn echt leden van ons gezin. Ook de pups die hier geboren worden mogen van ons alle liefde, aandacht en verzorging verwachten die zij nodig hebben. Na 7-9 weken hopen wij u een stabiel pupje mee te geven die samen met u de wereld verder gaat ontdekken.

Uiteraard…

  • Krijgen de pups die bij ons geboren worden een stamboom van de Raad van Beheer
  • Zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer, gevaccineerd, ontwormd en hebben ze een paspoort
  • Ontvangt u een uitgebreide informatiemap
  • Worden onze pups met een uitgebreide koopovereenkomst verkocht

Wilt u in aanmerking komen voor een pup?

Dan stellen wij het zeer op prijs als u ons een uitgebreide mail stuurt waarin we u en uw gezin al een beetje leren kennen! Ons e-mail adres is info@original-hounds.com. U mag ons natuurlijk ook altijd even telefonisch benaderen voor meer informatie over de rassen, toekomstige nestjes etc. 06-22818226 is ons telefoonnummer.