Nina haalt jachtaantekingen

Op zondag 3 september heb ik met Nina deelgenomen aan de schot- en watertest in Weert. ‘Schot’ houdt in dat de keurmeesters Nina observeren terwijl de jager met het geweer twee schoten lost. Geeft ze geen reactie dan krijgt ze de aantekening ‘Schotvast’. ‘Sv’ is de basis die iedere hond moet hebben om deel te mogen nemen aan verdere jachtproeven. Gelukkig haalde Nina dit met gemak. Daarna de watertest. Dit is van heel andere orde en vergt wel de nodige training. Nina zou namelijk een eend, die na het lossen van het schot 8 meter verder in het water wordt gegooid, uit het water moeten apporteren. Dit valt natuurlijk niet mee voor een dwergteckel, de eend is ongeveer net zo zwaar als zij! Het was een moeilijke waterpartij in Weert. Er lagen heel veel dikke waterplanten op het oppervlak. Hierdoor was de eend heel moeilijk te zien en moest ze echt op haar neus werken. Ten tweede zijn die dikke waterplanten moeilijk om doorheen te zwemmen met die korte pootjes. Een groot nadeel t.o.v. de hoogbenige deelnemers zoals de Labradors, Weimaraners enz. De eerste poging zwom ze er keurig heen, tikte de eend aan, maar nam hem niet mee. Gelukkig kregen we een herkansing en jawel, ze bracht de eend binnen! Ik was super trots natuurlijk! Nina heeft hiermee de aantekeningen Sv en Wa behaald.

 

 

Geef een reactie